Ilmalämpöpumppu mökille

Mukavampaa mökkielämää ilmalämpöpumpun avulla

Vapaa-ajan asunnolla ei pidä turhia stressata. Keräsimme artikkeliin tärkeimmät syyt, miksi ilmalämpöpumppu on ykkösvalinta niille, jotka haluavat ottaa mökillä rennosti.

 

1. Mökkikausi pitenee molemmista päistä

Ilmalämpöpumppu on ehdoton hankinta, kun mökkikesä tuntuu liian lyhyeltä. Mökillä viihtyy sekä keväällä että syksyllä huomattavasti pidempään, kun lämpöpumpun laaja toiminta-alue varmistaa, että mökin sisälämpötila on miellyttävä ympäri vuoden. Oikein sijoitettu lämpöpumppu puhaltaa lämpöä tasaisesti koko tilaan, joten varpaatkaan eivät pääse jäätymään.

2. Pumppu pitää mökin viileänä helteellä

Kesän helteillä ilmalämpöpumppu on verraton mökin viilentäjä. Pumppu pystyy reagoimaan lämpötilan muutoksiin nopeasti, joten asumismukavuus pysyy huipussaan säällä kuin säällä. Ja mikä parasta: vaikka viilentäminen kuluttaa energiaa, mutta  alentaa vain osan lämpöpumpun vuodessa tuomaa säästöä,  lämpöpumpun käyttäjä jää silti säästetyssä energiassa reilusti voitolle.

3. Etäohjauksella mökki mukavaksi jo matkalta

Ilmalämpöpumpun etäohjauksen avulla mökin lämpötilan voi säätää sopivaksi jo vaikkapa parituntisen automatkan aikana, jolloin perillä odottaa viihtyisä ja miellyttävän viileä mökki kesällä ja lämmin mökki talviaikaan. 

4. Mökki pysyy vaivattomasti sulana

Ilmalämpöpumppu huolehtii mökistä silloinkin, kun et ole itse paikalla. Etäohjauksen avulla pystyt pitämään mökin lämpötilaa silmällä ja muuttamaan tarvittaessa asetuksia kelin mukaan. Mökki pysyy sulana pienellä kulutuksella, kun ilmalämpöpumppu pidetään tavoitelämpötilassa ja päälämmönlähde, esimerkiksi sähköpatteri, noin nelisen astetta viileämpänä. Jos siis ylläpitolämpötilaksi halutaan esimerkiksi 10 astetta, patteri pidetään 5 asteessa ja lämpöpumppu kymmenessä. 

Kannattaa kuitenkin muistaa, että ilmalämpöpumppu on aina lämmityksen lisälaite, ei ainoa lämmitysmuoto: mikäli haluat esimerkiksi vaihtaa öljylämmityksen kokonaan pienempipäästöiseen lämmitysmuotoon, tutustu ilma-vesilämpöpumppuihin tai maalämpöpumppuihin.

Suomen keleihin suunniteltu Innova-ilmalämpöpumppu mökille

Innova-ilmalämpöpumput on valmistettu erityisesti pohjoismaiselle ilmastolle ja sisältää kaikki edistykselliset ominaisuudet ympärivuotiseen varmaan toimintaan.

Esimerkiksi Innova Titanium -ilmalämpöpumpun vuosihyötysuhde on markkinoiden parhaimmistoa ja energialuokka korkein A+++ sekä lämmityksellä että jäähdytyksellä. Tehokas ilmankierto mahdollistaa laitteen vapaan sijoittelun ja tehokkaamman lämmityksen. Kaikki Innova-laitteet on varustettu ylläpitolämpötoiminnolla ja soveltuvat siksi erinomaisesti myös mökin ilmalämpöpumpuksi. Yötoiminto puolestaan optimoi mukavuuden ja energiansäästön. WiFi-etäohjauksen avulla laitetta voi säätää älypuhelimella mistä tahansa – vaikka mökkimatkalta.

Kiinnostuitko? Ota yhteys lähimpään jälleenmyyjään!